Újra Bringás Reggeli a Műegyetemen

Május 14-én reggel ismét a fenntarthatóságé és a kerékpározás népszerűsítéséé lesz a főszerep.

A BME a fenntarthatóságért program egyik kiemelt célja a kerékpározás népszerűsítésére. Ennek keretében második alkalommal szervezünk bringás reggelit a Műegyetem kertjében.

A közlekedési szokásokban a legnagyobb változást a munkahelyre történő utazás során lehet elérni, így fontos, hogy a környezetbarát közlekedésre személyes ösztönzőkkel és biztonságos infrastruktúrával inspiráljuk az embereket.

A kerékpározás a leginkább fenntartható, a legkisebb CO2 kibocsátással járó és egyben a legegészségesebb közlekedési mód, ezért a Műegyetem vezetése is támogatja a kerékpáros közlekedés elterjedését az egyetemi polgárok körében.

A második bringásreggelin, 2024. május 14-én (kedden) a 9:00 és 10:00 között kerékpárral érkező egyetemi polgárokat a készlet erejéig egy kis harapnivalóval kínáljuk meg a Pro Progressio Alapítvány támogatásával.

A kerékpárral érkezőket 9:15-kor Czigány Tibor rektor köszönti, majd bemutatkozik az egyetem fenntarthatósági csoportja. Ezután kerékpáros tiszteletkört teszünk a campus területén, ezzel demonstrálva a fenntartható közlekedés iránti elkötelezettségünket.

Előzetes regisztráció: https://forms.gle/J5kJFWKgZdBTPkTh6

További információ

 

BME a Fenntarthatóságért Munkacsoport

Fotó: Geberle B.