A Műegyetem is a Budapest Global tagja lett

A BME április 18-án csatlakozott a fővárosi egyetemeket, nonprofit szervezeteket és vállalatokat összekapcsoló Budapest Global Egyesülethez.

A Fővárosi Önkormányzat 2021-ben kezdeményezte a Budapest Global megalapítását: egy független, a köz- és magánszférát összekötő platformét, amely hosszútávú együttműködést tesz lehetővé az önkormányzat, a vállalkozások és a felsőoktatási intézmények között, azzal a céllal, hogy Budapest globális kapcsolatai erősödjenek és még versenyképesebb, élhetőbb, valamint modernebb város legyen. A szervezet célja, hogy a közös megoldások keresését ösztönözze a klímaváltozás, a technológiai fejlődés és a fokozódó gazdasági verseny kihívásai kapcsán. A szervezet 2022-ben 15 taggal kezdte meg működését, tagjai között van többek között a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara, a Graphisoft, a MOL, valamint az OTP is.

A csatlakozáshoz kapcsolódóan benyújtott bemutatkozás hangsúlyozza, hogy „a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a főváros jövőjének alakításában, a Budapest Global Egyesület tagjaként, egyrészt kutatási-oktatási-integrációs szerepet vállal, amellyel a »zöld« gondolat megerősítését kívánja elősegíteni a főváros polgárainak és döntéshozóinak szemléletváltása révén; másrészt példát mutat egyetemi projektek elindításával.”

A Budapest Global Egyesület április 18-i közgyűlésén Koczkáné Csiszár Emília, a Műegyetem nemzetközi rektorhelyettese és Alföldi György, az Építészmérnöki Kar dékánja vette át a csatlakozási emléklapot Karácsony Gergely főpolgármestertől.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság